top of page
IMG_8845.jpg

PSİKOTERAPİ

        Psikolojik desteğe ihtiyaç duyan bireyler konuşma terapisi olarak da ifade edilen psikoterapi uygulamalarının ve sürecinin oldukça faydalı olduğunu dile getirmişlerdir. Yapılan araştırmalar, psikoterapinin bireyde psikolojik iyileşme ve gelişme sağlayan bir yöntem olduğunu kanıtlamıştır. Psikoterapi alan bireylerin %70’i terapilerden fayda gördüğünü belirtmiştir. 

        Psikoterapi tek başına da uygulanabileceği gibi, devam eden bir ilaç kullanımıyla ya da farklı tedavi yöntemlerinin yanında destekleyici olarak da uygulanabilir. Ancak konuşma terapisi olarak da adlandırılan psikoterapi gün içinde çevremizdeki insanlarla yaptığımız konuşmalardan çok daha farklıdır. 

  • Öncelikle terapinin türü, yapısı ve süresi her danışanın ihtiyacına göre değişiklik gösterir. 

        Her danışanın kendi düşünceleriyle, duygularıyla ve inançlarıyla ilgili farkındalık kazanmasını sağlar.

  • Terapi bir öğrenme sürecidir.

        Danışan yaşadığı sorunlarla nasıl baş edebileceğini, gelişimini önleyen davranışları değiştirmeyi ve mevcut olumsuz düşünce kalıplarını objektif bir şekilde ele almayı öğrenir.

  • Terapi süreci yaşanılan sıkıntılara iyimser ya da kötümser bakış açısı yerine; tarafsız bir bakış açısı sunar.

        Böylelikle kişi kendisini derinden etkileyen sorunlarıyla başa çıkabilir; iletişim ve ilişki kurma yetkinliklerini geliştirebilir. Problem çözme becerilerini geliştirmelerine ve bütün bunların yanında danışanın, yaşamı ve geleceği ile ilgili hedefler belirlemesine yardımcı olur.

Terapi: Inner_about
bottom of page